Контент-маркетинг – сайти з відгуками

У сучасному цифровому світі присутність в інтернеті є ключем до успіху компанії. Крім сайтів, блогів і профілів у соціальних мережах, наявність позитивних онлайн-оглядів може зіграти вирішальну роль у вашому успіху. Фактично, понад 90% споживачів шукають і читають відгуки клієнтів, перш ніж відвідати або скористатися послугами компанії. Більшість користувачів довіряють відгукам так само як і особистим рекомендаціям.

Форуми та відгуки…

Онлайн-відгуки є одним із найефективніших способів залучення потенційних клієнтів до вашого бізнесу. Звичайно, ви можете витратити тисячі доларів, намагаючись вивести свій бізнес на вершину сторінки результатів пошуку Google, але це може бути дорого та неефективно.

Позитивні відгуки в Інтернеті допомагають привернути увагу та інтерес клієнтів. Подібним чином, онлайн-огляди можуть бути ефективними для зміцнення довіри та впевненості, коли споживачі шукають саме ваш бізнес або загальний продукт чи послугу, яку ви пропонуєте. Дослідження показують, що якщо клієнт довіряє онлайн-оглядам вашої компанії, він, швидше за все, витратить на 31% більше, ніж у компанії з нижчими відгуками. Простіше кажучи, схвальні відгуки в Інтернеті можуть суттєво та позитивно вплинути на купівельну поведінку ваших клієнтів.

Онлайн-відгуки також важливі для вашого бізнесу, оскільки вони є недорогим способом залучення потенційних клієнтів і не вимагають значних зусиль від менеджерів і власників. На відміну від інших маркетингових методів, таких як кампанії електронною поштою та соціальними мережами, які вимагають часу, грошей і зусиль. Стратегію перегляду в Інтернеті легко реалізувати, вона швидко та позитивно впливає на успіх вашого бізнесу. Огляди Google, Yelp і Facebook не тільки допомагають вам відкрити свій бізнес, але й дають шанс довести досконалість, професіоналізм і надійність вашого бізнесу. Вони також допомагають створити розгалужену партнерську мережу.

Думка чи тролінг?

Фальшиві або оманливі відгуки визначаються як негативні, позитивні або нейтральні відгуки, які не відображають справжнього досвіду споживача щодо послуги, компанії чи продукту.

Троль — це людина, яка робить цинічні, саркастичні чи образливі зауваження щодо невинної людини. Цей хтось може бути людиною або брендом. У той час, як перше покоління тролів просто розважається, кидаючись неприємними словами на адресу людей, брендів або компаній, які вони ненавидять, тому що вони можуть робити це в Інтернеті,  наступне покоління тролів отримує гроші, щоб говорити неправду. Їм платять за те, щоб знищувати онлайн-репутацію будь-якої організації – урядів, брендів, приватних компаній тощо.

Нерідко багато компаній отримують фальшивий відгук. На жаль, судові дії проти таких дій не запобігли процвітанню фальшивих відгуків в Інтернеті. Спроба видалити їх може бути таким же розчаруванням, як подача позову. Що робити вашому бізнесу, якщо на вас раптом налетіла хвиля фейкових відгуків? Слід зазначити, що навіть найкращі з найкращих можуть отримати негативні відгуки, але якщо ви щойно отримали фальшивий, наклепницький відгук, це зовсім інша історія. Якщо ви отримали неточні відгуки від розгніваного клієнта, колишнього співробітника або конкурента, ви не можете просто сидіти склавши руки та залишати відгуки без уваги. Вам доведеться дати відсіч, але переконатися, що ви ще більше не зашкодите своїй репутації.

Видаліть відгук, повідомивши про це сайт, де його було опубліковано. Однак надіслати повідомлення на сайт не гарантує, що відгук буде видалено. Це пояснюється тим, що власники бізнесу можуть зловживати цим, вимагаючи від сайту видалити відгуки, які їм не подобаються, якщо це законний огляд. Однак ви можете попросити сайт оцінити відгук, і ви можете зробити це негайно.

Щоб повідомити про такі відгуки в Yelp, вам слід увійти у свій обліковий запис і позначити відгук. Ви можете вибрати причину, чому ви повідомляєте про цей відгук, а потім написати пояснення, чому його слід видалити. Якщо відгук опубліковано в Google, ви можете надіслати його на перевірку. Якщо Google визначить, що відгук фальшивий, він видалить його. Для цього необхідно відзначити відгук і слідувати інструкціям.

огляд сайту – Yelp

Yelp, заснований у 2004 році, є популярним онлайн-каталогом для пошуку місцевих підприємств: від барів, ресторанів і кафе до перукарень, спа-салонів і автозаправних станцій.

Ви можете шукати Yelp на його сайті або в офіційних програмах для інтелектуальних пристроїв iOS та Android. Записи сортуються за типом бізнесу, а результати фільтруються за географічним розташуванням, діапазоном цін і унікальними функціями, такими як місця для відпочинку на відкритому повітрі, служба доставки або можливість приймати бронювання. Yelp має сильний аспект спільноти та заохочує користувачів залишати письмові відгуки, рейтинги та фотографії свого досвіду роботи з кожною компанією, яку вони відвідують.

Кожен обліковий запис Yelp має список друзів, який можна заповнити, зв’язавши програму з Facebook і вашими контактами, таким чином створюючи партнерський маркетинг, який можна використовувати з часом. Відгуки, опубліковані на Yelp, також можуть переглядати інші користувачі, а популярні рецензенти мають потенціал піднятися до статусу Yelp Elite.

сайт огляду – TripAdvisor

Порівнюючи 2016 та 2017 пам’ятки TripAdvisor отримали на 20% більше відгуків. Побудова довіри як ніколи важлива для розвитку бізнесу, і сьогодні споживачі активно шукають реальних відгуків і додають свої власні. Дослідження, проведене Phocuswright для TripAdvisor, показало, що 53% тих, хто здійснює бронювання, не бронюють не прочитавши відгуки, а 80% читають від 6 до 12 відгуків перед бронюванням.

TripAdvisor має надійний процес перегляду відгуків про подорожі. Однак він настільки суворий, що було налаштовано автоматичне відхилення відгуків, які містять інформацію від інших людей. Зрештою, генеральний директор оголосив в інтерв’ю NBC News, що ці відгуки «більше не будуть відразу відхилятися». «Ми заохочуватимемо рецензента виступити, можливо, вилучити речення чи два, які ми підкреслимо, щоб вони опублікували історію з перших вуст», — сказав він. «Я справді вважаю, що це перехід до представлення набагато повнішої історії мандрівникам у всьому світі».

огляд сайту – Zamato

Zomato — сайт пошуку ресторанів, який найшвидше розвивається, заснований у 2008 році Діпіндером Гоялом і Панкаджом Чаддахом. Спочатку він називався Foodiebay, але у 2010 році його перейменували на Zomato. Він не лише надає інформацію про найближчі ресторани, але й надає такі зручності, як онлайн-замовлення, бронювання столиків і управління. Наразі Zomato обслуговує 10 000 міст у 36 країнах із 1,2 мільйонами популярних ресторанів і 80 мільйонами гурманів щомісяця. Він доступний 10 різними мовами та має 10 мільйонів оглядів із 18 мільйонами закладок. Це дає власникам ресторанів платформу для роботи з великою кількістю користувачів і відстеження якості їжі.

Незалежно від того, керуєте ви бізнесом чи являєтесь споживачем, ви не можете ігнорувати переконливу силу онлайн-платформ для відгуків. Тож наступного разу знайдіть час, щоб залишити хороший відгук про бренд якому ви довіряєте. Маючи цей тип платформи, також можна стати партнером Click Hub, тобто партнерською платформою, яка пропонує низку можливостей.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *