Хейтер … загроза людям

Неприємні коментарі в Інтернеті – це не просто неприємні думки, висловлені різними людьми. Хейт – це небезпечне явище. Посилення негативних виражень проти однієї людини може завдати масу неприємностей. Деякі люди не сприймають те, що говорять інші в Інтернеті. Однак є люди з м’яким характером, невпевнені в собі, на яких сильно впливає хейт. Тому це загроза яка може створити проблеми.

Беззмістовний хейт?

Хейт – це явище, яке поширилося разом із розширеним доступом до Інтернету. Користувачі почуваються безкарними та анонімними, тому сміливо пишуть негативні коментарі.

Хейт характеризується словесними нападами на когось без конкретної причини.

Хейтери вказують на особливості, на які людина яка його отримує не має впливу. Напади стосуються зовнішності або сексуальної орієнтації.

Звідки береться хейт? Що означає хейтити інших без видимої причини? Багато неприємних коментарів походять від негативних емоцій хейтера. Причина – заздрість. Тому хейт часто вражає відомих людей, знаменитостей, акторів. Таким чином хейтер дає вихід своїй заздрості.

Ще одна причина – неприємні переживання, з якими хейтер стикається в своєму житті. Нападаючи на інших, він хоче щось довести їм і собі. Ним керує те, що він почувається анонімним, безпечним. Немає прямого контакту з іншою людиною. Він не дивиться їй в очі. Він може ховатися за ніком і аватаром. Тому він не відчуває відповідальності за свої дії.

Жертвами хейту є конкретні люди, але не тільки. Часто хейтер також ображає цілі групи, наприклад національні, релігійні або сексуальні меншини, людей іншого кольору шкіри. Хейтери ображають людей, нападаючи на них з незалежних від них причин. Хейтери доводять собі, що вони кращі, через занижену самооцінку або погляди, в яких немає місця толерантності та емпатії. Хейтер часто почувається краще, ображаючи когось і змушуючи їх почуватися погано.

Жертви нападів

Хто найімовірніше стане жертвою хейтерів? Насправді це може бути кожен, хто користується інтернетом. В першу чергу це люди, які активно працюють у соціальних мережах, публікуючи в них свій контент (фото, відео та тексти). Вони наражаються на неприємні коментарі про свою роботу, але найчастіше про себе.

Однак вам навіть не потрібно публікувати щось в Інтернеті, щоб натрапити на хейт. Як ми вже зазначали раніше, страждають також соціальні групи. Мішенню хейтерів є звичайні користувачі мережі. Вам не потрібно дуже старатися, щоб наразити себе на неприємні, грубі коментарі.

Звичайно, багато хейту спрямовано на відомих людей. Це можна побачити в коментарях під статтями про знаменитостей. Багато подібних проявів також з’являється в соціальних мережах. Деякі з них видаються доброю порадою, виглядають так, ніби автор переживає за людину якій це пише, а потім у зловмисній формі вказує, наприклад, на зайву вагу.

Найчастіше жертви нападів хейтерів не пишуть і не публікують нічого, що може спровокувати напад. Чомусь хейтери націлені на них. Іноді тому, що ці люди досягли більшого, а хейтер хоче самовпевнетись, образивши інших. Щоб зробити свій напад особливо жорстким, вони часто використовують партнерські платформи.

Наслідки нападів

Хейт в Інтернеті має багато негативних наслідків. Жертви хейтерів піддаються психологічним проблемам. Серед них зниження самооцінки, депресія, надмірний стрес, смуток, знеохочення або переслідування. У крайніх випадках хейт може навіть призвести до самогубства. Підлітки особливо вразливі до впливу хейтерів. У них ще немає розвинених механізмів захисту. Негативні, образливі коментарі можуть призвести до трагедії.

Напади на звичайних користувачів Інтернету, крім цих трагічних наслідків, роблять Інтернет недоброзичливим місцем. Багатьом людям важко висловити свою думку через страх потенційного хейту, який вони можуть отримати у зв’язку з їхніми висловлюваннями.

Хейтер … як з ним боротися

Як боротися з хейтом? Найголовніше – захиститися від цього явища та його наслідків. Однак це нелегко. Було б доцільно ігнорувати зловмисні коментарі. Не вступати в суперечки з людьми, які публікують агресивні дописи. Однак це не завжди покінчить з хейтом.

Варто скористатися можливістю повідомляти про агресивні коментарі та блокувати людей, які їх додають. Завдяки цьому кількість негативних дописів можна трохи зменшити.

Звичайно, відмовлятися від відстоювання своїх прав не варто.

Всупереч всьому, хейтери не залишаються анонімними та безкарними. Хейт та агресивні висловлювання – це злочин. Варто зібрати докази, які дозволять вам відстоювати свої права. Кожен, хто відчуває хейт, може зробити скриншоти та фотографії, що підтверджують дії хейтера. Рекомендується записувати сторінки та URL-адреси, оскільки докази можуть з часом зникнути. Хейтери видаляють свої коментарі через страх відповідальності.

Якщо починають з’являтися психологічні проблеми, варто скористатися професійною допомогою. Подолати негативні наслідки агресивних висловлювань допоможе підтримка психологів та спеціалістів. Це також допоможе вам знайти спосіб боротьби з ними. Одним з таких методів є позитивні кампанії. Використовуючи професійну партнерську мережу, ви можете провести позитивну рекламну кампанію, яка добре вплине на PR компанії. Фахівці з платформи clickhub мають знання та можливості для проведення таких кампаній.

Хейт – явище не нове. Однак це стало більш поширеним зі збільшенням доступу до Інтернету. Ви можете легко додавати коментарі під публікаціями в Інтернеті, під статтями. Почуття анонімності дозволяє легко написати щось образливе, знаючи, що така поведінка не матиме наслідків. Однак це явище становить загрозу для людини. Їм схильні всі, але особливо підлітки, у яких ще не сформовані захисні механізми. Посилення хейту може призвести до психічних проблем, іноді серйозних.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *