Контент-маркетинг – запуск Spotify і Tidal

Раніше майже всі носили з собою музичні плеєри. Walkman, discman і mp3 супроводжували багатьох людей у ​​повсякденному житті, дорогою на роботу чи навчання. Згодом на зміну цим пристроям прийшов один – смартфон. А в ньому безліч додатків, які дозволяють слухати музику в будь-який час. Це вже не просто YouTube. Серед популярних програм Spotify і Tidal, які пропонують можливість слухати пісні без доступу до мережі. Ці програми також включають все більше оригінальних матеріалів, таких як подкасти або трансляції.

Онлайн музика

З появою Інтернету доступ до музики кардинально змінився. Раніше, щоб послухати улюблені пісні, можна було включити радіо, купити касету чи компакт-диск. Потім з’явився YouTube, на якому спочатку була в основному музика, музичні кліпи та смішні відео. Ютубери почали свою діяльність трохи згодом. Крім YouTube, популярністю користувалися Wrzuta, MySpace і Deezer. Ці портали були в основному зосереджені на стаціонарному використанні, оскільки мобільні пристрої, такі як смартфони, починали свою кар’єру і ще не були популярними.

Згодом у YouTube з’явився додаток для смартфонів, який зробив прослуховування музики простішим і доступнішим поза домом. Зараз існують інші додатки, орієнтовані переважно на аудіофайли, без супровідних відеоматеріалів, що фактично є основним доменом YT. Найпопулярніші з них – Tidal і Spotify, які дозволяють слухати музику у високій якості. Доступні пісні з усього світу – пропозиція настільки широка, що вона підійде кожному.

Spotify і Tidal… лише музика?

Spotify – це платформа, яка пропонує багато функцій. На український ринок він потрапив у 2020 році. Користувачі можуть вибрати платну або безкоштовну версію. Платна версія надає вам більше можливостей, включаючи необмежену кількість пропусків пісень, дозволяє слухати в режимі офлайн і не містить реклами. Безплатна версія дозволяє слухати музику вибраних жанрів або виконавців, але реклама може заважати. В обох випадках бібліотека пісень однакова. Spotify, окрім музики, також містить подкасти від різних творців – часто можна зустріти, наприклад, користувачів YouTube, які хочуть вивести свій бізнес на дещо інший рівень.

Для Tidal потрібна підписка, тому безплатної опції тут немає. При цьому користувач отримує доступ не тільки до музики, а й до відеоматеріалів, таких як кліпи або трансляції з концертів.

Подкасти … нова форма спілкування

YouTube рекламував відео матеріали, але на платформі часто з’являлися відео, засновані на дикторському тексті – самому голосі, де відео було лише певним доповненням, а не цінністю само по собі. Ці матеріали називають подкастами. За визначенням, подкаст – це форма онлайн аудіо публікації. Це також може бути серія аудіо чи відеозаписів, які з’являються у вигляді епізодів. Користувачі можуть завантажувати епізоди на свої пристрої або слухати у формі потокового передавання, наприклад, у додатку Spotify.

Звідки взялася назва подкаст? Воно походить від поєднання слів iPod, що є назвою популярного музичного плеєра від Apple, і «broadcast», що в перекладі з англійської означає «трансляція». Спочатку вони транслювалися переважно на платформі Apple iTunes, звідки, ймовірно, і походить їхня назва.

Подкасти, ймовірно, стали популярними, тому що вони діють трохи як покращене радіо. Одержувач може сам вирішувати, що він хоче слухати. Подкасти зазвичай містять лише аудіо, тому ви можете слухати їх за кермом або йдучи – не потрібно дивитися. На додаток, така форма спілкування дозволяє створити певну близькість і побудувати більш тісні стосунки з користувачем.

Кожен може записувати подкасти. Кримінальні, життєві та культурні матеріали одні з найпопулярніших, але записувати можна про що завгодно. Це чудовий спосіб створити особистий бренд. Завдяки подкастам також можна проводити ефективні маркетингові заходи та навіть почати заробляти гроші. Потрібна лише хороша ідея, підготовка, якісний мікрофон і можна братися до роботи.

Інфлюенсери подкастів

Сьогодні існує так багато платформ, на яких можна творити, що кожен знаходить ідеальне середовище для себе. Подкасти – це засіб, який ідеально підходить для розмов або оповідань на різні теми. Багато людей, які записують цей тип матеріалу на YouTube, також розміщують його на Spotify у формі подкасту. Таким чином вони охоплюють більшу аудиторію – тих, хто надає перевагу слухати, ніж дивиться. Це не рідкість для подкастерів, які рекламують продукти чи послуги у своїй продукції. Завдяки подкастам вони також часто створюють свій особистий бренд, який потім можна використовувати на партнерській платформі, такій як clickhub. Це ідеальне рішення для творчих людей з охопленням.

Подкасти та наша компанія?

Подкасти – чудовий спосіб просувати свій бізнес. Почати варто з формування іміджу експерта у своїй галузі. Матеріали такого типу додатково дозволяють взаємодіяти з користувачем та створювати аудиторію навколо бренду. Однак варто бути обережними з рекламою і намагатися не бути нав’язливим. Основою має бути професійний і корисний контент. Найкраще, якщо подкасту вдасться відповісти на найбільші проблеми аудиторії та включити правильні запитання. Однак, щоб акція принесла результати, найкраще зробити подкасти частиною маркетингової стратегії, яка також включає соціальні мережі, постійний контакт з користувачами, а також ведення блогу компанії.

Подкасти — це відносно нова форма спілкування, яка найчастіше базується лише на звуці, але не завжди. Ключовим тут є фрагментарність і тема, про яку можна говорити. Подкасти приваблюють слухачів, які можуть дізнатися історії в різних ситуаціях, під час прогулянки або за кермом. Цей вид творчості також має величезний маркетинговий потенціал і може допомогти у створенні особистого бренду або просуванні продуктів – якщо його вміло використовувати. Ви можете дізнатися від них багато нового про афілійований маркетинг і партнерську мережу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *