Контент-маркетинг – ведення Instagram

Instagram не лише вплинув на технології – Instagram змінив світ. Являючись найпопулярнішим брендом соціальних мереж на сьогодні, Instagram відіграє важливу роль у нашому житті. У всьому він визначає, як має виглядати платформа соціальних медіа в цілому, і впливає як на наші стосунки з технологіями, так і з іншими людьми.

Instagram — це лише фотографії?

Одна з перших речей, які Instagram показав світові технологій, — це те, як виглядає справжня взаємодія на платформі. У той час як такі ЗМІ, як Twitter і Facebook, зазнавали злетів і падінь зі своєю аудиторією, де зацікавленість то зростала, то слабшала залежно від поточних подій, Instagram незмінно залишався найпотужнішою платформою для залучення в історії соціальних мереж.

Найвидатнішою зміною, яку Instagram привніс не лише в технології, а й у світову культуру, є розвиток фотографії. Хоча це частково сприяло вдосконаленню камер смартфонів, ринок також був змушений впроваджувати інновації через Instagram. Звичайний додаток для фотографії, який був помітний у перші дні його використання. З появою фільтрів люди почали відчувати більшу впевненість у тому, що вони можуть робити в Instagram, забезпечивши основу для редагування фотографій. Подолавши цей бар’єр, Instagram зробив фотографію більш поширеною, а звичайній людині стало набагато легше насолоджуватися фотографуванням.

Це може бути початком створення сильної партнерської мережі.

Інфлюенсер… професія майбутнього?

Інфлюенсер – це людина, яка має високий рівень популярності чи авторитету у своїй ніші. Зазвичай інфлюенсери отримують послідовників, оскільки вони мають великий досвід, успіх або знання в певній сфері.

У результаті інші спеціалісти можуть звертатися до них за рекомендаціями, знаннями та навіть порадами. Компанії можуть співпрацювати з впливовими особами в рамках своєї маркетингової стратегії в надії, що їхня аудиторія буде схильна купувати продукти компанії. Важливо пам’ятати, що інфлюенсер не обов’язково повинен бути відомим у великому масштабі. Наприклад, «мікроінфлюенсери» можуть бути дуже успішними, маючи менше ніж 50 000 підписників на своїх платформах соціальних мереж.

Щоб стати інфлюенсером, ви повинні спочатку визначити, на якій сфері ви хочете зосередитися, оскільки це допоможе вам знайти своє місце та цінності. Для цього варто врахувати свої вподобання та сильні сторони, оскільки вибір ніші, яка відповідає цим сферам, дозволяє продемонструвати свої знання та ще більше вдосконалити свої навички.

Вибір ніші вигідний тим, що він зосереджує всю увагу лише на одній сфері, завдяки чому легше завоювати авторитет і тим самим залучити аудиторію. Це також допоможе вам охопити більш конкретну аудиторію, дозволяючи адаптувати контент до її потреб та інтересів. Щоб збільшити кількість підписників, важливо вибрати платформи соціальних мереж, які найкраще відповідають вашій ніші та цільовій аудиторії.

Вибираючи платформи соціальних мереж, ви також повинні враховувати, який вид контенту ви будете публікувати та які платформи найкраще відповідатимуть цим потребам. Наприклад, якщо хтось працює у творчій індустрії як художник, ви можете мати профіль у соціальних мережах, які зосереджуються переважно на обміні фотографіями чи відео.

У мене є обліковий запис Insta і… що далі?

З сотнями мільйонів щоденних активних користувачів Instagram є одним із найкращих безоплатних інструментів для досягнення цільового ринку. Але не можна просто публікувати наосліп і очікувати результатів. Так, регулярні публікації важливі, але це має бути частиною більшої стратегії просування вашого акаунту Instagram.

Якщо хтось вже має велику кількість підписників або високий рівень залучення в інших соціальних медіаплатформах, таких як Facebook, Twitter або LinkedIn, варто використовувати ці платформи як інструменти перехресного просування для вашого акаунту Instagram. Це можна зробити, використовуючи прямі заклики до дії, рекламуючи посилання на вашу сторінку в Instagram або ділячись своїми останніми фотографіями та відео в Instagram на цих платформах. Оскільки багато людей є активними в кількох соціальних мережах, ви можете переконати деяких підписатися на вас також в Instagram.

В іншому випадку почніть із додавання родини та друзів. Ця порада особливо корисна для малого або місцевого бізнесу або тих, хто тільки починає працювати з маркетингом в Instagram. Спілкування з сім’єю та друзями допоможе отримати початкову взаємодію, і вони (сподіваємось) із задоволенням просуватимуть ваш акаунт у своїх мережах. Навіть якщо вони безпосередньо не рекламують сторінку, їхня взаємодія з профілем відображатиметься в їхній стрічці, і таким чином їхні підписники зможуть відкривати новий контент.

Можливо, найкращий спосіб просування свого акаунту Instagram – це реальне залучення. Людям подобається бути почутими, тому чим більше ви цікавитеся їхніми коментарями, тим більше коментарів і активності отримаєте. Кожне з цих залучень органічно просуває акаунт Instagram, одночасно зміцнюючи відносини та довіру з аудиторією.

Значна частина контенту, створеного користувачами, відображатиметься органічно, але також можна створити його безпосередньо через конкурс або будь-яку просту та веселу активність. Особливо для конкурсів ця стратегія може надихнути (або навіть вимагати) підписників позначати інших, хто ще не підписався на цей акаунт.

Реклама та контент

Як випливає з назви, реклама в Instagram — це просто реклама у формі публікацій або історій, які компанії платять Instagram (що належить Facebook) за просування свого бренду, продуктів або послуг користувачам Instagram.

Унікальністю реклами в Instagram, попри її вартість, є те, що вона дозволяє будь-якій компанії з будь-якої точки світу розміщувати рекламу на своїй платформі. А оскільки Instagram належить Facebook, компанія може орієнтуватися на аудиторію на основі певних факторів, таких як місцеперебування, вікова група та вподобання, використовуючи дані Facebook.

Instagram також полегшує взаємодію з користувачами в коментарях до їхніх відео чи фотореклами. Різні компанії зазвичай мають різні цілі для своїх оголошень. Instagram також часто використовується партнерськими платформами. Добре розкручений обліковий запис з охопленням може бути ідеальним елементом партнерської мережі.

Варто зазначити, що в Instagram можна вибрати до шести форматів реклами, які поділяються на два загальні типи: реклама в стрічці Instagram і реклама в Instagram Stories. Реклама в стрічці Instagram складається з фотографій, відео та слайд-шоу. Реклама Stories складається з окремих зображень і коротких відео.

Чи варто інвестувати в рекламу, чи краще зосередитися на органічному зростанні? Для того, щоб відповісти на це питання, необхідно спочатку визначити свій бюджет і цільову аудиторію. Якщо в Instagram немає великої групи людей, які можуть зацікавитися запропонованим контентом, купувати рекламу не варто. Однак Instagram настільки величезний, що практично кожна ніша має свій куточок на цій платформі. Враховуючи його широке охоплення в усіх сферах життя, є дуже великі шанси, що інвестиції в рекламу в Instagram будуть прибутковими майже для всіх.

Чи це оплачується

Мікроінфлюенсери мають від 6 000 до 10 000 підписників. Згідно з нещодавнім опитуванням, ці акаунти можуть отримувати в середньому 88,00 доларів США за спонсорований пост. Однак, перевищуючи цей бар’єр, бренди надсилають пропозиції рекламувати продукт в обмін на безоплатні подарунки: одяг із дизайнерськими логотипами, щомісячні запаси косметики або безоплатну їжу в ресторані.

Це дещо негласне правило, що впливові люди можуть розраховувати на отримання 10 доларів США за кожні 1000 підписників, які вони мають, коли досягнуть позначки в 100 000. Однак стягнення плати за публікації до того, як ваш обліковий запис зросте, може призвести до зниження доходів або виставлення рахунків до того, як ваш акаунт буде повністю запущено.

Інфлюенсери від 50 000 до 80 000 підписників отримують близько 200,00 доларів США за публікацію, але ціна залежить від рекламодавця. Деякі акаунти укладають контракт із брендами на розміщення промокодів у їхніх каналах, і щоразу, коли нова особа використовує їхній код, вони отримують відсоток від продажу. Якщо у вас також є акаунт з активною аудиторією, ви можете почати співпрацю з платформою click hub, яка пропонує вигідні умови співпраці на основі партнерства.

Незалежно від того, чи навчитеся ви розвивати бренд в Instagram чи самостійно, охоплення мільйонної аудиторії вимагає праці та відданості. Тому досягти цього вдасться не кожному – але якщо хтось подолає мільйонний бар’єр, то може розраховувати на солідні фінансові прибутки.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *