Контент-маркетинг – огляд сайтів

У сучасному цифровому світі присутність в інтернеті є ключем до успіху компанії. На додаток до веб сайтів, блогів та профілів у соціальних мережах, позитивні відгуки в інтернеті можуть зіграти вирішальну роль у вашому успіху. Насправді понад 90% споживачів шукають і читають відгуки клієнтів, перш ніж відвідати або скористатися послугою компанії, більшість з яких довіряють відгукам настільки ж, наскільки вони довіряють особистим рекомендаціям.

Форуми та відгуки…

Онлайн-відгуки є одним із найефективніших способів залучення потенційних клієнтів до вашого бізнесу. Звичайно, ви можете витратити тисячі доларів, намагаючись вивести свій бізнес на вершину сторінки результатів пошуку Google, але це може бути дорогим і неефективним.

Позитивні відгуки в інтернеті допомагають привернути увагу та інтерес клієнтів. Подібним чином онлайн-огляди можуть бути ефективними для зміцнення довіри та впевненості, коли споживачі шукають саме ваш бізнес або загальний продукт чи послугу, які пропонує ваша компанія. Дослідження показують, що якщо клієнт довіряє онлайн-оглядам вашої компанії, він, швидше за все, витратить на 31% більше, ніж у компанії з нижчими відгуками. Простіше кажучи, схвальні відгуки в інтернеті можуть суттєво та позитивно вплинути на купівельну поведінку ваших клієнтів, на основі яких ви можете створити власну партнерську мережу.

Онлайн-відгуки також важливі для вашого бізнесу, оскільки вони служать недорогим способом залучення потенційних клієнтів і не вимагають значних зусиль від менеджерів та власників. На відміну від інших маркетингових методів, таких як кампанії електронною поштою та соціальними мережами, які вимагають часу, грошей та зусиль, стратегію відгуків в інтернеті легко реалізувати, вона швидко та позитивно вплине на успіх вашого бізнесу. Огляди Google, Yelp і Facebook не тільки допомагають в просуванню бізнесу, але й дають вам можливість підтвердити досконалість, професіоналізм і надійність.

Відгук чи хейт?

Фальшиві або оманливі відгуки визначаються як негативні, позитивні або нейтральні відгуки, які не відображають справжнього досвіду споживача щодо послуги, компанії, продукту чи партнерської платформи.

Хейтер — це людина, яка робить цинічні, саркастичні чи образливі зауваження щодо невинної людини. Цей хтось може бути людиною або брендом. У той час як перше покоління хейтерів просто розважається, кидаючись неприємними словами на адресу людей, брендів або компаній, які вони ненавидять, тому що вони можуть робити це в інтернеті, наступні покоління хейтерів отримують гроші за те, щоб говорити неправду. Їм платять за те, щоб знищити онлайн-репутацію будь-якої організації – уряду, брендів, приватних компаній тощо.

Нерідко багато компаній отримують фальшиві відгуки. На жаль, судові дії проти таких дій не запобігли процвітанню фальшивих відгуків в інтернеті. Спроба видалити їх може бути таким же розчаруванням, як подача позову. Що робити вашій компанії, якщо на вас раптом налетіла хвиля фейкових відгуків? Слід зазначити, що навіть найкращі з найкращих можуть отримати негативні відгуки, але якщо ви щойно отримали фальшивий, наклепницький відгук, це зовсім інша історія. Якщо ви бачите неточні відгуки від розгніваного клієнта, колишнього співробітника або конкурента, ви не можете просто сидіти склавши руки та залишати відгуки такими, якими вони є. Вам доведеться дати відсіч, але переконатися, що ви не зашкодите своїй репутації ще більше.

Видаліть відгук, повідомивши про це сайт, де його було опубліковано. Однак надсилання повідомлення на сайт не гарантує видалення відгуку. Це пояснюється тим, що власники бізнесу можуть зловживати цим, вимагаючи від сайту видалити відгуки, які їм не подобаються, якщо це правдива рецензія. Однак ви можете попросити їх оцінити це оцінити.

Щоб повідомити про такі відгуки на Yelp, ви повинні увійти у свій обліковий запис і позначити відгук. Ви можете вибрати причину, чому ви скаржитеся, а потім написати пояснення, чому його слід видалити. Якщо відгук опубліковано в Google, ви можете надіслати його на перевірку. Якщо Google визначить, що він фальшивий, він видалить його. Для цього потрібно зазначити відгук і слідувати інструкціям

Огляд сайту – Yelp

Yelp, заснований у 2004 році, є популярним онлайн-каталогом для пошуку місцевих підприємств, від барів, ресторанів і кафе до перукарень, спа-центрів і заправок.

Ви можете шукати Yelp на його веб сайті або в офіційних програмах для пристроїв iOS і Android. Записи сортуються за типом бізнесу, а результати фільтруються за географічним розташуванням, ціновим діапазоном та унікальними функціями, такими як місця для відпочинку на відкритому повітрі, служба достави чи можливість приймати бронювання. Yelp має сильний аспект спільноти та заохочує користувачів залишати письмові відгуки, рейтинги та фотографії свого досвіду роботи з кожною компанією, яку вони відвідують.

У кожному обліковому записі Yelp є список друзів, який можна заповнити, зв’язавши програму з Facebook і адресною книгою вашого смартфона чи планшета. Відгуки, опубліковані на Yelp, також можуть переглядати інші користувачі, а популярні рецензенти мають потенціал піднятися до статусу Yelp Elite.

Сайт оглядів – TripAdvisor

Порівняно з 2016 до 2017 років місця TripAdvisor отримали на 20% більше відгуків. Побудова довіри як ніколи важлива для розвитку бізнесу. Сьогодні споживачі активно шукають реальні відгуки та додають власні. Дослідження, проведене Phocuswright для TripAdvisor, показало, що 53% тих, хто здійснює бронювання, не зобов’язуються здійснювати бронювання, доки не прочитають відгуки, а 80% читають від 6 до 12 відгуків перед бронюванням.

TripAdvisor має надійну процедуру перевірки відгуків про подорожі. Однак він настільки суворий, що було налаштовано автоматичне відхилення відгуків, які містять інформацію з інших рук. Зрештою генеральний директор оголосив в інтерв’ю NBC News, що ці відгуки «більше не будуть відразу відхилятися». «Ми заохочуватимемо рецензента виступити, можливо, вилучити речення чи два, які ми підкреслимо, щоб вони опублікували історію з перших вуст», — сказав він. «Я справді вважаю, що це зрушення в бік представлення набагато повнішої історії мандрівникам по всьому світу».

Сайт для огляду – Zamato

Zomato — веб-сайт пошуку ресторанів, який найшвидше розвивається, заснований у 2008 році Діпіндером Гоялом і Панкаджом Чаддахом. Спочатку він називався Foodiebay, але у 2010 році його перейменували на Zomato. Він не лише надає інформацію про найближчі ресторани, але й надає такі зручності, як онлайн-замовлення, бронювання столиків і управління. Наразі Zomato обслуговує 10 000 міст у 36 країнах із 1,2 мільйонами популярних ресторанів і 80 мільйонами гурманів щомісяця. Він доступний 10 різними мовами та має 10 мільйонів оглядів із 18 мільйонами закладок. Це дає власникам ресторанів платформу для роботи з великою кількістю користувачів і відстеження якості їжі.

Незалежно від того, спеціалізуєтесь ви на партнерскому маркетингу, керуєте бізнесом чи є споживачем, ви не можете ігнорувати переконливу силу онлайн-платформ із відгуками

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *